Elixidos os gañadores dos Sabores de Ourense 2021 na categoría profesional
O xurado profesional do XIII Concurso Sabores de Ourense – Pinchos de Outono reuniuse o 22 de novembro de 2021 no CIFP Santa María de Europa para deliberar os premiados nesta categoría, a primeira que se coñece.
O xurado estivo composto por Héctor López (cociñeiro e propietario do restaurante España, 2 soles Repsol, e membro do Grupo Nove), Javier Rodríguez Ponte “Taky” (cociñeiro do cátering Boketé e membro do Grupo Nove), Jacobo Rodríguez-Hermida Montes (xefe do departamento de hostalería e turismo do IES Vilamarín) e Jesús Lastra García (Docente de hostalería de CIFP Santa María de Europa).
Durante a sesión de votación estiveron tamén acompañados pola concelleira de Turismo e Termalismo do Concello de Ourense, Flora Moure, así como do presidente da Unión de Hostaleiros Ourensás (UHO) Javier Outumuro.
O xurado realizou unha degustación e posterior valoraicón dos 8 pinchos finalistas, logo que de un xurado de aproximación realizase, ao longo das dúas últimas semanas, unha selección previa de entre as 37 propopostas a concurso. Os establecementos finalistas foron Casa Cortés, Le Coq, O Lar da Sabela, La Zapatería del Abuelo, Portovello, Restaurante Camden, Cafetería Galaica e Ataraxia.
Logo da súa deliberación, o xurado estableeu o seguitne palmarés:
- 1º Premio: Portovello polo seu pincho “Magosto”
- 2º Premio: Cafetería Galaica polo seu pincho “Esmorga de outono”
- 3º Premio: Restaurante Candem polo seu pincho “Tronco de outono”
- Accésit ao pincho máis creativo: Portovello polo seu pincho “Magosto”