Portovello obtén o primeiro premio do Xurado Profesional no Concurso de Pinchos
Os 8 finalistas cociñaron os seus pinchos na gran final no Centro comercial Ponte Vella, diante do xurado e do público / La Zapatería del abuelo obtivo o premio do público por “Ouren-Masala”
Portovello é o gañador do premio do xurado profesional do VII Concurso Sabores de Ourense – Pinchos de Primavera, organizado polo Concello de Ourense e desenvolvido pola Unión de Hostaleiros de Ourense. Esta tarde, no centro comercial Ponte Vella, tivo lugar a final, na que os 8 finalistas cociñaron as súas propostas diante do xurado profesional e do público.
O xurado estivo composto por Iñaki Bretal (restaurante O Eirado da Leña, Pontevedra, 1 estrela Michelín e membro do Grupo Nove), Antonio Botana (restaurante Ramonita, Ribadeo, e membro do Grupo Nove), e Rut Nieves Fernández, profesora técnica de servizos en restauración da Escola de Hostelería de Vilamarín.
O xurado votou as propostas dos establecementos finalistas: Portovello, La Estación de Loman, Restaurante Candem, Asador A Feira, La zapatería del abuelo, Fuentefría, Bágoa Gastrobar e Taberna de Perico. Logo da súa deliberación, concedeu os seguintes premios:
1º Premio: Portovello, polo seu pincho “A terma”
2º Premio: Fuentefría, polo seu pincho “Fume do mar”
3º Premio: Bágoa Gastrobar, polo seu pincho “Entre foliada e foliada”
Premio celíaco: Portovello, A terma
Accésit ao pincho máis creativo: Portovello
Premio do público: La Zapatería del abuelo, por “Ouren-Masala”
Os premios do concurso entregaranse mañá, martes, no salón de plenos do Concello.
O VII Concurso Sabores de Ourense – Pinchos de Primavera desenvolveuse do 21 de abril ao 1 de maio, contando coa participación de 50 establecementos ourensáns